www.atalian.com

 Izvršni direktor te francuske kompanije, Matje de Bena de Setfonten (Matthieu de Baynast de Septfontaines), u razgovoru za "eKapiju" najavljuje velike planove koje "Atalian" ima za Srbiju. On kaže da će prvi korak biti diversifikacija poslovanja "Mopexa", kao i uvođenje novih usluga i tehnologije.

Prvo na čemu radimo jeste još jedno spajanje sa srpskom firmom iz tehničkog održavanja, jer naše ambicije nisu samo da se bavimo higijenskim čišćenjem već da proširimo grupu naših usluga i na tehničko održavanje što većih objekata. Drugo, tu su usluge upravljanja, energetike, voda, gas i drugi resursi, u tom pravcu ići ćemo još jedan korak dalje. Naša zajednička želja je da ulažemo u Srbiju, jer trenutni ambijent u zemlji, ugovori sa MMF-om, gotovo nulta inflacija, pružaju veliki potencijal za dalji razvoj i nas i društva u kojem poslujemo - objašnjava Matje de Bena de Setfonten.

Kako ste se odlučili za dolazak na srpsko tržište? Zašto ste se opredelili baš za preuzimanje kompanije "Mopex"?
 

Već duže od godinu dana se interesujemo i pratimo srpsko tržište. Bili smo u potrazi za jednom firmom, kompanijom, koja ima isti DNK kao što je naš. Dakle, kompanijom koja ima dugu istoriju poslovanja na srpskom tržištu, vođenu iskusnim i priznatim preduzetnikom.

 "Mopex" u potpunosti odgovara onome što smo tražili. Poslovne filozofije su nam identične tako da sa ponosom mogu da kažem da je sad sa Srbijom "Atalian" prisutan u 22 zemlje. Takođe planiramo da se dodatno razvijamo i investiramo u regionu. Do sad, samo u Adria regiji imamo 2.000 zaposlenih sa ciljem da se taj broj u naredne tri godine uveća i da ih bude 5.000. Imamo ozbiljne planove u Srbiji, prvo ćemo pomoći "Mopexu" u diversifikaciji njegovih aktivnosti, a zatim ćemo prilaziti i drugim domaćim i stranim firmama. Jadranska regija će postati jedna jaka mašina, pravi pokretač "Atalian grupe".

 
Koji su to najvažnije oblasti rada na kojima ćete se fokusirati u Srbiji?
 

Grupa "Atalian" razvila je pravu nauku u svojim oblastima poslovanja od 1984. godine. Imamo sjajnu ekspertizu u svim poslovima, kada je čišćenje u pitanju i to prvenstveno u smislu organizacije, a takođe i u upotrebi mašina i proizvoda za čišćenje. Donosimo svu tu novu tehnologiju u Srbiju, koja će poboljšati uslove rada, ali i koja će dodatno uvećati zadovoljstvo klijenta. Svi će imati benefit od tog znanja i umeća.